Gårdens historie


Stedet er grundlagt omkring år 1700 og har tilhørt Inges slægt frem til 1945. I 1947 købte Anders’s forældre – Jenny og Jens – gården, som på det tidspunkt var meget forsømt.

Jenny var også ked af stedet, og Jens lovede, at når de havde tjent penge nok til et nyt sted, ville de flytte. Men sådan gik det ikke. I stedet fik de sat skik på landbruget, og i 1954 begyndte de at bygge et nyt stuehus, og byggeriet foregik over en lang periode, i takt med at man tjente penge til det. I 1960 blev en ny kostald bygget, og med flittighed fik de et levedygtigt landbrug ud af det og blev på gården i 33 år.

I 1980 overtog Inge og Anders gården, som på det tidspunkt havde 20 køer og tilhørende kvier og kalve, samt 6 søer med grise. Kostalden og laden blev ombygget, så der med tiden kunne være plads til 50 køer, og en ny ungdyrstald blev bygget i 1983 og i 1984 et silo hus til foder.

Så skulle fremtiden være sikret, troede vi. Men udviklingen er gået stærkt og en teori om, at antallet af køer skal fordobles hver tiende år, ser ud til at være rigtig. Så i 2002 besluttede vi at ophøre med mælkeproduktion, da vi ikke havde staldforhold til udvidelse, og vi aldrig har haft visioner om storlandbrug. I dag har vi Galloway kvæg , samt lidt får, geder, og grise på friland om sommeren, høns, kaniner, katte og hund

I 1989 havde vi de første gæster på gården, og denne udvikling har fulgt os. Og det er til videreudvikling af dette, at vi har udnyttet de øvrige bygninger, så vi i dag har nogle dejlige lejligheder, som også er velegnede til kørestolsbrugere. På gården har vi også vores spisested “Den Gamle Lade”, som er indrettet i – ja, den gamle lade bygget i 1930 af Inges bedstefar.

Aktivitets- og opholdsrum blev indrettet i den del af laden, som oprindeligt blev lagt til stalden i 1983. Den sidste del af stalden er indrettet til kursus-/festlokale og motionslokale. Ungdyrstald ombygget til multi/fest lokale med plads til 100.

Så hver en mulig kvadratmeter er udnyttet, og vi forsøger gennem før og nu billeder at illustrere forvandlingen. Den bedste oplevelse får du dog ved at besøge gården. Hold din næste ferie eller fest med hele familien her. Stedet er velegnet til alle generationer, og er det et kursus, du skal arrangere, finder du stedet, hvor i kan være jer selv, og omgivelserne indbyder til de pauser, der giver energi til indlæring.

Om osKontakt os


Ledgaard Landboturisme
Stabyvej 76
6990 Ulfborg

+45 40 71 07 86

ledgaard.husby@gmail.com

1304 9440Gå til Bondegårdsferie.dk
Cvr: 1304 9440 | | Cookiepolitik
Top